Hva mulighetsstudien
kan skape


Oslo Science City har som ambisjon å bli et verdensledende innovasjonsdistrikt som bidrar til økt verdiskaping, bærekraftig utvikling, innovasjon og et stort antall nye kunnskapsintensive arbeidsplasser. Det skal bli en pulserende bydel hvor det er inspirerende å lære, spennende å jobbe og godt å bo.

For å svare best mulig på denne ambisjonen har vi satt sammen et tverrfaglig og internasjonalt team med kompetanse og erfaring fra tilsvarende prosjekter i andre land. A-LAB, BIG, COMTE BUREAU, CIVITAS og MENON ECONOMICS har kompetanse på store og komplekse byutviklingsprosjekter, samskapningsprosesser, kompleks regulering, bærekraft, mobilitetsutfordringer og samfunnsøkonomi. Vi har arbeidet tett i samskapningsprosesser med verdensledende forskere, oppstartmiljøer, naboer, næringslivet, studenter og en rekke andre aktører. Vi har også studert andre verdensledende innovasjonsdistrikter og fått innsikt i hvordan de har lykkes, særlig i tidlig fase.

Det å utvikle  et  verdensledende  innovasjonsdistrikt er en formidabel, langsiktig og viktig oppgave. Selve mulighetsstudien er utarbeidet i en tidlig fase av utviklingen av innovasjonsdistriktet. Her presenterer vi muligheter som konkretiserer ambisjonen.

Vår konklusjon er at alt ligger til rette for at Oslo Science City kan bli et verdensledende innovasjonsdistrikt dersom aktørene og myndighetene går inn for dette. Vi belyser hvilke tiltak og prioriteringer som må på plass for å styrke kunnskaps- og næringsutviklingen i området. Vi viser også hva som må til for å skape et pulserende byliv.

Denne mulighetsstudien presenterer et forslag til hovedgrep for området. Studien ser nærmere på mobilitet og utnyttelsesgrad. Den inneholder konkrete  tiltak  som kan realiseres relativt raskt. Studien gir også forslag til prioriteringer av delområder, temaer og utviklingsprosjekter som bør følges opp nærmere. 

Mulighetsstudiets bærende ide handler om å skape møter og møteplasser, fra de tilfeldige til de organiserte, fra de lokale til de globale, fra de profesjonelle til de private. Møteplasser hvor nettverk utvikles, hvor ideer skapes, hvor mennesker kan trives og felleskap få næring. Ved å bringe vante og uvante aktører sammen legges rammene for å dyrke frem innovasjon og fremtidens løsninger.

Oslo Science City har en beliggenhet som gjør det mulig å skape et av verdens grønneste innovasjonsdistrikt, gjennom å bringe naturen nærmere og inn i byen. Vi har en mulighet til å skape et innovasjonsdistrikt basert på norske verdier hvor tillit og velferd står sentralt og unike modeller for samarbeid kan slå rot.

Slik skaper vi et distrikt som kan vokse og puste, som kan teste og feile - som kan forme noen av de viktigste tanker og ideer som skal bygge vår bærekraftige fremtid!

 

Geir Haaversen

A-lab

Olav Fosli

CIVITAS

Bjarke Ingels

BIG

Leo A. Grünfeld

Menon Economics

Joana Sá Lima

Comte Bureau